"Cele mai ciudate băuturi din lume" | Bere din lapte sau cocktailuri din șopârlă

My Image

 Există oameni care adoră să călătorească și să experimenteze cultura, mâncarea și băutura celorlate țări de pe glob. Însă și pentru aceștia balutul este foarte greu de digerat.


1. BILK - berea de lapte : Se regăsește exclusiv în Japonia. Se prepară din lapte excedentar care se fierbe, în care adăugăm drojdie de bere și hamei.

 


2. ”The Aunt Roberta cocktail” : Se prepară din gin, vodcă, brandy, absint și lichior de mure. Dacă combinația nu vi se pare ciudată, cu siguranță gustul este!





3. „Yak Butter Tea” : Se găsește în Tibet și este preparat din frunze de ceai, unt yak și sare. Nu este chiar terifiant, însă pentru unii turiști este prea mult.



4.Kumis : Este o băutură tradițională din Mongolia. Se realizează din lapte de iapă fermentat. Concentrația de alcool variază între 0,7% și 2,5%.



5. Vinul de șopârlă  :  Se spune că apăra oamenii de spiritele rele. Este realizată din orez și ginseng. Însă, în interiorul sticlei sunt adăugate șopârle.

De altfel, în Asia, în vinul de orez se adaugă și pui de șobolani pentru o zi la fermentat. Se spune că această băutură te vindecă de toate bolile. Deși arată cumplit, chinezii și coreeni îl adoră.




6. Cocktail-ul Sourtoe  : Este cea mai mare atracție din orașul Dawson, Canada. Se servește whiskey h- garnisit cu un... deget uman deshidratat. Povestea este foarte lungă însă pe scurt:

A început în anul 1920, atunci când un producător renumit de rom pe nume Louie Linken și fratele său Otto au înfruntat un viscol puternic. Din cauza gerului, degetul mare de la piciorul lui Louie a degerat. Pentru a evita cangrena, Otto i-a tăiat zona degerată. Au păstrat degetul ca amintire într-un borcan cu alcool. După 15 ani, un localnic a descoperit borcanul în timp ce făcea curat pe acea barcă. Așa a devenit ingredient de bază în celebra băutură. Au fost utilizate cel puțin 8 degete toate donate de patroni. Au mai dispărut din ele sau au fost furate, ori înghițite din greșeală.

Se spune că pentru o experiență completă trebuie să dai peste cap paharul astfel încât degetul să-ți atingă buzele ca un talisman.

In Stage Bar nu veti gasi astfel de bauturi socante, dar punem pariu ca un Blended Whisky si o cafea tare iti vor da o experienta aparte 😁


Sursa: elacraciun.ro