Mituri despre vodka | Ideea conform careia vodka se face din cartofi este doar o generalizare

 



In jurul fiecarei bauturi exista diferite mituri care trebuie clarificate, dar, in cazul vodcii, iata urmatoarele: Sa aprofundam subiectul obiceiului traditional de a bea vodca si sa risipim cateva mituri care fac parte din imaginatia bautorilor.

1. Consuma vodca simplu

2. Foloseste paharul potrivit

3. Bea vodca rece, dar nu inghetata

1.Consuma vodca simplu

Multi, pregatindu-se sa bea vodca, se vor gandi „ce gust” va avea. Gresit! Sticlele clasice de vodca colorata care se gasesc in magazine sunt rezultatul unor cascadorii publicitare concepute pentru a face vodca mai dulce si usor de tolerat.

In Rusia, tara unde vodca este cea mai consumata bautura precum si in Polonia, exista soiuri aromate de vodca. Acestea se obtin amestecand vodca cu coaja de lamaie, afine si fructe, care apoi se matureaza cateva saptamani. Apoi se filtreaza si se adauga zahar si miere.

Asadar, alege simpla si nu cea aromata!

2.Foloseste paharul potrivit

Un alt mit despre vodca se refera la paharul in care ar trebui turnata si consumata aceasta bautura. Paharele clasice din sticla, cu maner in forma de semiluna, utilizate adesea pentru limoncello nu sunt tipul de pahar adecvat consumului de vodca. Acest pahar a fost un truc comercial introdus in anii 70, perioada in care a fost propusa o vasta campanie publicitara pentru vodca. A fost un mod simplu, original de prezentare a produsului.

3.Bea vodca rece, dar nu inghetata

Un alt mit care trebuie demolat se refera la temperatura de servire: vodca trebuie bauta foarte rece, dar niciodată inghetata. Cert este ca nu trebuie servita niciodata cu gheata. Aceasta ar avea ca rezultat dizolvarea aproape imediata, care ar distruge iremediabil vodca. Pentru a raci vodca, sticla trebuie tinuta la frigider cu cel putin o ora inainte de a o bea.

Pentru a mentine vodca la temperatura ideala, este recomandat sa se foloseasca recipiente umplute cu gheata zdrobita. Exact in acelasi mod in care se pastreaza o sticla de sampanie la temperatura ideala in frapiera speciala. In momentul consumului, vodca trebuie turnata in paharele deja reci.

Mitul potrivit caruia cele mai distilate vodci sunt cele mai bune este fals

Daca o vodca a fost excesiv distilata, poate risca sa-si piarda aroma, gustul si caracterul ingredientelor.

Ideea conform careia vodca se face din cartofi este doar o generalizare, deoarece vodca poate fi obtinuta si din alte tipuri de ingrediente

In Franta, unele tipuri de vodca pot fi facute din struguri. Exista, de asemenea, o marca de vodca care se obtine din lapte, in timp ce in Rusia, vodca este facuta din porumb, grau si alte cereale.

Mai scump nu este intotdeauna o garantie a unei calitati superioare

La fel ca in cazul altor băuturi, pretul nu este neaparat un indicator al calitatii. In ceea ce priveste gusturile, ceea ce este foarte bun pentru unii nu este bun neaparat si pentru altii.


In timp ce bei vodca, este de preferat sa consumi gustari

Gustarile se compun din castraveti murati, rosii cu sare si muraturi, felii de somon. In orice caz, trebuie consumate alimente acide si sarate care ajuta sistemul digestiv.

Sursa: Ziare.com | Imagini :tumblr