Consumul de cafea în cantități corecte aduce multe beneficii pentru sănătate. Desigur, acest lucru este valabil doar în cazul celor care nu au probleme de sănătate, scrie catine.ro
Cafeaua reprezintă una dintre cele mai consumate băuturi, mai ales pentru proprietățile sale de energizare. Specialitățile din cafea sunt de două tipuri – Arabica și Robusta. Hai să descoperim împreună beneficiile consumului de cafea.
Consumul de cafea nu este indicat persoanelor care suferă de tulburări de anxietate sau afecțiuni cardiovasculare, precum hipertensiunea. De asemenea, cafeaua poate produce dependență fizică. Acest lucru înseamnă că întreruperea consumului de cafea poate avea un efect puternic asupra energiei organismului.
Cafeaua în cantități controlate – avantaje și beneficii
Consumul de cafea în cantități controlate poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, băutura este recomandată pentru a sădea riscul dezvoltării diabetului de tip 2.
Alături de proprietățile sale anti-inflamatoare, cafeaua crește randamentul intelectual. Mulțumită cofeinei, aceasta crește activitatea sistemului nervos și blochează acțiunea inhibatorilor (Adenosina).
De asemenea, băutura poate să prelungească durata vieții. Mai mult decât atât, cafeaua participă la procesul de metabolizare a grăsimilor în corp și crește performanțele sportive. Cafeaua ajută corpul să se energizeze eficient. Uite cum poți prepara cafea dalgona, una dintre cele mai populare rețete de cafea
Performanța sportivă datorată consumului de cafea are o medie de 11-12%.Consumul de cafea reduce, de asemenea, riscul apariției bolilor precum Parkinson sau Alzheimer. Acest lucru se explică prin faptul că băutura are un efect protector asupra creierului.
Băutura din cofeină poate scade inclusiv riscul apariției unui accident vascular cerebral.În plus, consumul cafelei ajută celulele hepatice. Declanșarea de ciroza hepatică sau cancerul hepatic se diminuează cu până la 40%, spun specialiștii.
Cafeaua este recomandată persoanelor care suferă de diabet
Experții susțin că un consum moderat de cafea poate aduce îmbunătățiri în viața unei persoane cu diabet de tip 2. Consumul cafelei trebuie făcut responsabil deoarece există și consecințe.
Cofeina, substanța de bază a cafelei, poate să deregleze nivelul de insulină. Acest lucru se poate întâmpla dacă băutura se consumă zilnic.În afară de cofeină, cafeaua mai conține substanțe precum antioxidanți și polifenoli.
Cafeaua conține un nivel crescut de magneziu, motiv pentru care poate fi de folos unei persoane diagnosticate cu diabet de tip 2.
Sursa : casoteca.ro